McKenzie Therapie

Sarah is gecertificeerd McKenzie therapeut en is gespecialiseerd in rug-  en nekklachten.

De McKenzie Methode® ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT) is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Het is een onderzoek- en behandelmethode die gebruik maakt van richting specifieke oefeningen die u zelfstandig kunt blijven doen. Indien nodig wordt de therapie ondersteund door manuele technieken, zoals mobilisaties, manipulaties en/of oefeningen.

De McKenzie Methode® wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt en is bekend geworden doordat er uitstekende resultaten bij lage rug- en nekklachten (al dan niet met uitstraling in benen of armen) behaald worden. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke.

Een belangrijk onderdeel is het eerste onderzoek. Dit gebeurt op een veilige en betrouwbare manier om tot een nauwkeurige diagnose te komen. Pas daarna wordt het bijbehorende behandelplan opgesteld. Dure onderzoeken zoals MRI’s zijn vaak onnodig. Gecertificeerde MDT therapeuten kunnen snel bepalen of de methode effectief zal zijn per individuele patiënt.

De behandeling:

Na het vaststellen van de diagnose wordt gestart met de behandeling die voor een groot deel gericht is op uw ‘zelfredzaamheid’. U leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen uw klachten zelf te verbeteren om uw herstel zo snel mogelijk te bespoedigen. Daarnaast zal er aandacht gegeven worden aan de houdingen en bewegingen tijdens uw dagelijks leven.

Neem voor meer informatie contact op met Sarah of kijk voor uitgebreide informatie McKenzie Methode®  :  https://be.mckenzieinstitute.org/