Personaltraining speciaal voor golfers

Voorkom golfblessures en verbeter uw swing.

Sarah heeft zich gespecialiseerd als erkend golffysiotherapeut en golffysiotrainer. Zij heeft de opleiding gevolgd bij GPA (Golf Physiotherapy Accociation).  Zij geeft personal training speciaal voor golfers in Hoorn en omstreken.

Golf is een fantastische sport en wordt door alle leeftijden beoefend. Je zou het misschien niet zo op het eerste oog zeggen, maar golf kan een zeer blessuregevoelige sport zijn.

De golfswing heeft grote impact op uw spieren en gewrichten. Tijdens de swing komt u lichaam, met name de rug, onder grote druk te staan. Als de golfswing helemaal goed wordt uitgevoerd is dat geen probleem. Maar golf is een moeilijke sport. Voordat je het balletje echt goed kan raken, is veel oefenen en trainen bij de golfprofessional vaak een must.

Tijdens het beoefenen van de golfsport kan uw lichaam klachten en/of blessures gaan vertonen. Veel onderrugklachten komen voor.

Uiteraard is de golfprofessional verantwoordelijk voor de technische vaardigheden van uw swing en spel. Maar de personal-golf- trainingen, die Sarah aanbiedt, zijn een uitstekende aanvulling. Pijntjes en klachten als gevolg van een minder fit lichaam, kunnen uw golfspel beïnvloeden en zelfs belemmeren. Door samen te werken aan een fit en vitaal lichaam, kunt u golfblessures voorkomen en loopt u straks weer als een kieviet door de baan. Hierdoor zult u meer genieten. Uiteraard kunnen uw golfprestaties daardoor verbeteren.

Tijdens de trainingen zal er voornamelijk aandacht worden besteed aan spieren die bij golf erg belangrijk zijn. Denk daarbij vooral aan het versterken van rug- en buikspieren, de zogeheten corespieren. Maar ook de algehele fitheid, kracht, conditie, stabiliteit, lenigheid en coördinatie  zijn belangrijke onderdelen.

De trainingen worden gegeven in Hoorn. Mocht er belangstelling zijn op uw eigen golfclub, dan is dat altijd bespreekbaar.

Persoonlijk beweegplan

Sport met Sarah biedt een kwalitatief hoge combinatie van een persoonlijk programma, voedingsadvies en lifestyle coaching. Personal training is namelijk méér dan sporten alleen. Sarah is jouw persoonlijke coach. Ze begeleidt jou tijdens het hele traject. Met personal training weet je zeker dat de focus ligt op jouw doelen. Sarah stimuleert jou 1 op 1 om het beste uit jezelf te halen. Toegewijd trainen met focus en passie. Dát werkt.